Innovatief in zonnepanelen

DK Prototyping for Automotive Glass heeft een revolutionair systeem ontwikkeld.

Speciaal frame
Zonnepanelen hebben zonlicht nodig om te kunnen functioneren, maar naarmate ze warmer worden, presteren ze naar verhouding een stuk slechter. Moderne zonnepanelen hebben een rendement van zo’n 20 procent; 80 procent blijft onbenut. De warmte zorgt ervoor dat er nog meer rendement verloren gaat. Daar heeft DK Prototyping for Automotive Glass iets voor bedacht. Door de zonnepanelen met een frame in te kapselen, ontstaat een soort legpuzzel die water- en luchtdicht aan elkaar kan worden gekoppeld.

Koelen van panelen
Onder de zonnepanelen zit een luchtkanaalsysteem. Door dit systeem wordt geforceerd lucht geblazen die de panelen koelt. Hierdoor gaat het rendement van de panelen omhoog. De warme lucht wordt (afhankelijk van het seizoen) opgeslagen, maar kan ook direct worden gebruikt om het gebouw te verwarmen.

Bent u benieuwd naar de werking van het systeem? In deze animatie leggen we het uit: https://youtu.be/4NMtGYTV9bA

Extreem duurzaam
Het nieuwbouwpand van DK wordt extreem duurzaam. Zo wordt het gebouw volledig bedekt met zonnepanelen. Hierdoor is geen dakbedekking meer nodig. Ook als het unieke systeem stilstaat, hebben de panelen nog steeds een functie. Ze zorgen namelijk voor een extra isolerende schil. Daarnaast gaan de zonnepanelen door koeling langer mee. Degradatie van de cellen is namelijk progressief aan temperatuur gekoppeld. Bovendien is het pand volledig CO2-neutraal en is er geen enkele gasaansluiting te vinden; alles wordt elektrisch opgewekt.

DK Prototyping for Automotive Glass start naar verwachting medio 2019 met de bouw van het duurzame pand. Als alles volgens planning verloopt, is het gebouw medio 2020 klaar. Heeft u vragen over het systeem van DK? Neem dan contact met ons op.

Contact
DK Prototyping for Automotive Glass
Produktieweg 5
2404 CC Alphen aan den Rijn
Tel. +31 (0)172 – 490 905

Bart Driehuis
Call 06 12345678
or mail

Relevant updates

Hoera!

Onze geheel vernieuwde website is vanaf vandaag live and kicking. Bovenaan prijkt onze nieuwe slogan ‘shaping the future’.

Read more 

Innovatief in zonnepanelen

DK Prototyping for Automotive Glass heeft een revolutionair systeem ontwikkeld.

Read more 

DK Automotive Glass Logo on Flag

DK gaat verhuizen naar duurzaam pand

DK heeft verhuisplannen! Medio 2019 zal DK een innovatief pand bouwen dat geheel CO2 neutraal ingericht zal worden.

Read more