DK Autoglas
DK Autoglas
DK Autoglas
D&K automotive glass is een veelzijdig bedrijf, waar unieke sets autoruiten voor prototypen worden ontwikkeld. Op basis van door de opdrachtgever verstrekte CAD-data produceren wij een ruit / serie ruiten van A tot Z. Hierbij is het mogelijk de nieuwste technologieën zoals regensensoren, antennes, verwarming, etc. in zowel voor- als achterruit te verwerken.
 
De huidige automobielindustrie stelt zeer hoge eisen aan zijn producten. Veiligheid, duurzaamheid en milieu zijn de belangrijkste aspecten bij de ontwikkeling van de modellen van de toekomst.
 
Met de door onszelf geproduceerde tooling bewerken wij het glas van een standaard glazen plaat tot een state of the art autoruit. Elke denkbare vorm is mogelijk of het nu om gehard (ESG), gelaagd (VSG) of gehard en gelaagd (TVG) glas gaat.
 
Wij kunnen de autoruit voorzien van diverse typen verwarming;
  • zilverprint die op een ruit wordt gezeefdrukt;
  • Wolframdraad, dit is een ultradunne draad die in de PVB tussen de twee lagen van een gelaagde ruit wordt aangebracht;
  • weerstandscoating in de vorm van een dun laagje chroom;
De vraag naar meer communicatiemogelijkheden in een auto heeft ertoe geleid dat ook de autoruit steeds meer wordt gebruikt als drager van de ontvangers/antennes. Door het gebruik van zeefdruk met zilver of ultradunne draden zijn we in staat om diverse apparaten via de ruit te voorzien van een signaal.
 
Wij zijn ook in staat om nog niet bestaande technologieën voor fabrikanten te testen, om te zien of de door hun ontwikkelde procedes in de praktijk te brengen zijn. Hierdoor helpen wij onze klanten om een technologische voorsprong op de concurrentie te bereiken. Hierbij valt te denken aan testen met akoestische ruiten (akoestische PVB Folie), tot testen met zelf ontwikkelde coatings voor bijvoorbeeld anti-fog- of verwarmingstoepassingen.
 
We kunnen ruiten voor prototypen maken via zwaartekrachtbuiging, maar ook hebben we een systeem voor pressbending. Hiermee zijn wij van alle markten thuis.
 
De kracht van D&K is hoge kwaliteit leveren binnen een korte termijn voor een beduidend lagere prijs dan een serieleverancier. Dit kunnen wij doen omdat wij het volledige proces in eigen hand hebben, vanaf de tekening tot het leveren van de ruit. Verder hebben wij van alle cruciale machines een tweede exemplaar waardoor een hogere capaciteit haalbaar is, en wij ook alleen in extreme noodgevallen afhankelijk worden van derden.
 
Is uw interesse gewekt? Vraag uw offerte aan.