DK Autoglas
DK Autoglas
DK Autoglas
Door onze jarenlange expertise hebben wij ook een grote naam opgebouwd onder de liefhebbers en restaurateurs van klassieke automobielen. Voor vele succesvolle modellen van vele merken hebben wij de buigmal beschikbaar en produceren wij een spiksplinternieuwe autoruit volgens de huidige veiligheidsnormen.Wanneer er geen buigmal op voorraad is kunnen wij deze maken aan de hand van een door u aangeleverde vormvaste mal. Als ook een vormvaste mal niet geleverd kan worden kunnen wij zelfs door onze afdeling R&D via metingen een ruit laten maken.
 
De productie van een nieuwe autoruit begint met het maken van een buigmal naar model van een originele ruit of een vormvaste mal. Deze mal wordt van losse onderdelen gelast tot een nauwkeurige ondergrond van het te vormen glas.
 
Vanuit vlak glas snijdt een computergestuurde snijmachine de gekozen vorm uiterst nauwkeurig uit.
 
De randen van de glasplaten worden keurig geslepen zodat deze glad zijn en geen scherpe kanten meer bevatten.
 
De nu nog vlakke glasplaten kunnen eventueel worden bedrukt met een zwarte keramische verf rand. Voor meer informatie over de mogelijkheden over zeefdrukken kunt u contact met ons opnemen.
 
De glasplaten zijn nu gereed om te worden gevormd. In onze eigen ontwikkelde ovens worden de platen verwarmd en door de zwaartekracht gevormd in de door ons gemaakte buigmallen. Tijdens het buigproces wordt de ruit nauwlettend in de gaten gehouden.
 
Als de ruit voldoet aan onze nauwkeurigheidsnormen, wordt deze nog verder bewerkt. In een stofvrije ruimte brengen wij de folielaag aan tussen de twee ruiten voor een gelaagde autoruit. De folielaag zorgt niet alleen voor veiligheid, maar kan ook kleur bepalen; blank, groen, grijs, etc. Er bestaan ook folies met zonneband, (hoewel deze niet in de vorm van de ruit meelopen). Vraag naar de mogelijkheden. Ook toepassingen zoals autoruitverwarming door middel van wolframdraad of antenne kunnen in de folielaag worden verwerkt. Wanneer de folie tussen de ruiten is aangebracht gaat de ruit in de lamineeroven. Deze oven zorgt ervoor dat de folie samensmelt met de lagen glas en deze tot een gelaagde ruit maakt. Tot slot wordt de ruit gecontroleerd en nagemeten voordat deze wordt afgegeven.
 
Hieronder ziet u een foto van een verlengde auto die door D&K van de verlengde beglazing is voorzien.